Naturgeist

Naturgeist

Naturgeist biedt een uitgebreide en complete lijn aan natuurlijke cosmetica producten. Voor alle huidtypen (droog, normaal, vet, gevoelig, ouder en jonger) zijn speciale crèmes verkrijgbaar. Het zijn fijne en betaalbare producten die de huid zichtbaar mooier maken.

Zoals de naam al aangeeft wordt bij de ontwikkeling van producten uitgegaan van natuurlijke en biologische bestanddelen, zoals bijvoorbeeld bijenhoning en extracten van geneeskrachtige kruiden. Zo bevatten veel producten krachtige voedingsingrediënten als amandel, avocado-olie, bijenhoning, kamille, duizendblad, perzikpit, macademia, allantoïne, UREA, sinaasappelbloesem en vitaminen A, C en E.

De producent van Naturgeist is Hagina. Het is een Duits bedrijf, dat sinds 1955 bestaat. Het is gevestigd in Beieren aan de voet van de Alpen in de buurt van Garmisch Partenkirchen. Hagina is lid van de IHTK Internationale Hersteller Tierschútz. Dat betekent dat Hagina werkt volgens de regels van de bond en bij de ontwikkeling van nieuwe producten geen gebruik maakt van dierproeven.

Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van geur- en kleurstoffen. De producten zijn vrij van chemische conserveringsmiddelen, minerale oliën en PEG’s* . Ook zijn de Naturgeist cosmetica producten geschikt voor veganisten, omdat er geen dierlijke grondstoffen gebruikt worden.

* Polyethylene Glycol, beter bekend als PEG hebben een waxachtige substantie en worden onder meer gebruikt als binder, oplosmiddel en als geleider voor andere ingrediënten. Hoe hoger het nummer, des te sterker en compacter. PEG’s met een nummer dat hoger is dan 200 kan eczeem en allergie veroorzaken. PEG’s worden meestal goed verdragen, maar omdat ze een geleider zijn kunnen ze andere schadelijke stoffen beter binnen laten dringen. Tijdens de fabricage is er een groot risico dat ze het kankerverwekkende dioxine ontwikkelen.

Ⓒ PuurbyAngela | KVK: 70524394 | Anbos kernlidnummer: 27343 | IBAN: NL 48 TRIO 0338 8089 22 | Algemene voorwaarden